Renovlies behangen: dit is de beste behangtechniek

Het leren van renovlies behangen.

Renovlies behangen is een uitstekende keuze voor diegenen die een strakke en naadloze afwerking van hun muren wensen.

Renovlies, ook bekend als renovatievlies, combineert de duurzaamheid van traditioneel behang met de mogelijkheid om oneffenheden en kleine scheuren in muren te verbergen.

In deze blogpost nemen we je mee door het proces van renovlies behangen, van voorbereiding tot afwerking. Straks weet je alles!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Voorbereiding van de Ondergrond

Een Gladde Muur is Essentieel

Zorg ervoor dat de muur waarop je het renovlies gaat aanbrengen schoon, droog en zo glad mogelijk is. Eventuele gaten of scheuren moeten worden opgevuld en gladgestreken.

Zit er nog oud behang op de muren? Zo kun je renovlies verwijderen.

Primer Toepassen

Een primer verbetert de hechting van het renovlies behang. Breng een geschikte primer gelijkmatig aan en laat het drogen volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

Benodigdheden voor Renovlies Behangen

  • Renovlies behangrollen

  • Behanglijm, specifiek geschikt voor renovlies

  • Kwast of roller voor het aanbrengen van de lijm

  • Behangspatel of -strijker

  • Scherp mes voor het snijden van het behang

  • Meetlint en potlood voor het afmeten

  • Waterpas of loodlijn voor het recht hangen

Het Aanbrengen van Renovlies Behang

Lijm Aanbrengen

Breng de lijm direct aan op de muur. Gebruik een kwast of roller om een gelijkmatige laag te creëren. Werk in secties om te voorkomen dat de lijm uitdroogt.

Voordat je begint met de behanglijm aanbrengen moet je eerst de oude behangresten verwijderen. Mocht het om een nieuwe muur gaan dan is dit uiteraard niet van toepassing.

Behang Plaatsen

Breng het renovlies behang aan op de muur, beginnend vanuit een hoek of langs een loodlijn. Zorg ervoor dat het behang recht en zonder bubbels wordt aangebracht.

Strijken en Snijden

Gebruik een behangspatel of -strijker om het behang glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Snij het overtollige behang langs plafonds, vloeren en hoeken af voor een nette afwerking.

Schilderen van Renovlies Behang

Na het aanbrengen van het reno vliesbehang kun je het schilderen in de gewenste kleur. Zorg ervoor dat het behang volledig droog is voordat je begint met schilderen.

Kwaliteitsverf Gebruiken

Kies voor een hoogwaardige verf voor een duurzaam en mooi resultaat. Breng indien nodig meerdere lagen aan voor een gelijkmatige dekking.

De beste manier om renovlies te behangen

Renovlies behangen is een uitstekende manier om je muren een moderne en strakke uitstraling te geven. Met de juiste voorbereiding en technieken kan iedereen een professioneel resultaat bereiken.

Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of een beginner, renovlies behang biedt een duurzame en aantrekkelijke oplossing voor wandafwerking.

Wil je renovlies laten behangen? Ontvang dan vrijblijvend een goedkope offerte.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven