Renovlies plakken als een professionele behanger

Leer renovlies plakken van een professionele behanger.

Renovlies plakken is een uitstekende manier om je muren een strak en verzorgd uiterlijk te geven. Renovlies, of renovatievlies, is een non-woven behangsoort die populair is vanwege zijn stevigheid en de mogelijkheid om kleine imperfecties in de muur te bedekken.

In deze blog leggen we uit hoe je stap voor stap renovlies kunt plakken voor een optimaal resultaat. Zit er nog oud behang op de muren? Lees dan onze tips voor renovlies verwijderen.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Voorbereiding van de Muur

Zorg voor een Gladde Ondergrond

Voordat je begint met plakken, is het belangrijk dat de muur schoon, droog en glad is. Vul eventuele gaten of scheuren op en schuur oneffenheden weg.

Je moet ook oud behang eraf halen voor een goed resultaat.

Primer Aanbrengen

Gebruik een geschikte primer voor een betere hechting van het renovlies behang. Laat de primer volledig drogen voordat je verder gaat.

Benodigdheden

  • Renovlies behangrollen

  • Speciale renovlieslijm

  • Kwast of roller voor het aanbrengen van de lijm

  • Behangspatel of -strijker

  • Scherp mes voor het snijden

  • Meetlint en potlood

  • Waterpas of loodlijn

Het Plakken van Renovlies

Lijm Aanbrengen

Breng de renovlieslijm gelijkmatig aan op de muur met een kwast of roller. Het is belangrijk dat je werkt in secties zodat de lijm niet uitdroogt.

Behang Aanbrengen

Plaats het renovlies behang voorzichtig op de gelijmde muur. Begin vanuit een hoek of langs een loodlijn om te zorgen dat het behang recht hangt. Gebruik deze tips om te behangen.

Gladstrijken

Gebruik na het renovlies behangen een behangspatel of -strijker om het behang glad te strijken en eventuele luchtbellen te verwijderen. Werk vanuit het midden naar de randen.

Snijden en Afwerken

Snijd het overtollige behang langs plafonds, vloeren en hoeken af met een scherp mes. Dit zorgt voor een strakke en nette afwerking.

Schilderen van Renovlies

Na het plakken van het renovlies kun je het behang schilderen in de gewenste kleur. Zorg ervoor dat het behang volledig droog is voordat je begint met schilderen.

Kiezen van de Juiste Verf

Gebruik een hoogwaardige verf voor het beste resultaat. Breng indien nodig meerdere lagen aan voor een egale dekking.

Zo moet je renovlies behangen als een professional

Het plakken van renovlies is een effectieve manier om je muren te renoveren en een moderne uitstraling te geven. Met de juiste voorbereiding en materialen kan iedereen een gladde en strakke wand creëren.

Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of nieuw bent met behangen, renovlies behang biedt een praktische en aantrekkelijke oplossing voor je interieur.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven